TURISMO

Presentado na Coruña o programa do Fórum Gastronómico 2010

03/02/2010 Estrella Galicia, empresa patrocinadora do Fórum Gastronómico 2010, As Cociñas do Atlántico, acolleu en La Cervecería, situada na antiga fábrica de cervexa de Catro Camiños, a presentación do evento que traerá a Galicia a mellor cociña do arco Atlántico.

Entre o 20 e o 24 de febreiro, o Fórum celebrará a décimo primeira edición da súa historia, a segunda galega, o que o converte no congreso de cociña decano de Europa. Contará, como é habitual, coa presenza de destacadas figuras da cociña como Eneko Atxa (Euskadi), os irmáns Joan e Josep Roca (Cataluña), Pedro e Marcos Morán (Asturias), Pepe Solla (Galicia), Pierre Gagnaire (Francia), Ernst Knam (Milán), Jacob Mielcke (Dinamarca), Bernard Lahousse (Bélxica), Alex Atala (Brasil) ou Ferran Adrià, entre outros.

Tras o éxito obtido na primeira edición galega, celebrada en 2008, con máis de 15.000 visitantes e 150 expositores, o Fórum estrea nova localización no Recinto Feiral de Amio de Santiago, con 6.000 metros cadrados de espazo expositivo, que neste momento está completamente reservado por empresas e entidades, no que estarán presentes as mellores empresas do sector enogastronómico.

Acto de presentación
Manel Pérez Piñón, xefe de Trade Marketing de Hijos de Rivera empezou os parlamentos subliñando o papel do Fórum Gastronómico como elemento dinamizador do sector da hostalería e a restauración, un sector, nas súas propias palabras, con vocación permanente de renovación e procura de novos ingredientes, tecnoloxías e produtos cos que sorprender ao consumidor. Ademais, reiterou o firme compromiso de Estrella Galicia e Cabreiroá cun escaparate promocional da gastronomía e o desenvolvemento de Galicia como o Fórum.

A continuación, o concelleiro de Promoción Económica e Turismo, Xosé Manuel Igrexas, destacou a importancia do Fórum como elemento dinamizador dos sectores gastronómico e turístico, e agradeceu o compromiso de Estrella Galicia co evento e a gastronomía galega. Pep Palau, codirector de Fórum Gastronómico 2010, debullou as liñas básicas do programa.

O acto pechouse coa intervención de Pepe Solla, destacado representante da cociña galega, que estará moi presente no Fórum, tanto a través dos seus cociñeiros como a través dos seus produtos. O cociñeiro, cuxo restaurante Casa Solla conta cunha Estrela Michelín, cualificou o evento como a "gran cita galega da gastronomía".

Un Fórum para os amantes da gastronomía
Durante unha semana o Fórum albergará diferentes propostas gastronómicas, comezando cun fin de semana especialmente dedicado aos afeccionados á cociña, que poderán gozar dunha programación deseñada para eles.

Como novidade, o sábado, o Fórum desenvólvese nas rúas e lugares emblemáticos da cidade de Santiago, que acollerán numerosas actividades como o II Concurso de Pulpeiras, catas con maridaxe, tours gastronómicos, o Fórum Nenos, unha cea ás cegas ou os obradoiros "Merco e cociño", que permiten facer a compra con prestixiosos chefs e cociñar con eles.

O domingo, xa no Recinto Feiral de Santiago, os amantes da gastronomía poden percorrer os expositores e gozar de sesións e actividades, incluída a continuación do Fórum Nenos. Entre elas, dada a coincidencia deste Fórum coa celebración do Ano Santo, hai varias centradas no Camiño de Santiago, como As cociñas do Camiño.

Compostela acollerá tamén actividades paralelas gastro-culturais e lúdico-gastronómicas, como a exposición multimedia e interactiva Ao pe do lareira: Memorias dá Cociña.

Un Fórum para os profesionais da gastronomía
De luns a mércores desenvólvese o congreso profesional, que este ano dará máis protagonismo aos talleres, onde destacados profesionais cociñan en directo as súas creacións ofrecendo ao final da sesión unha degustación aos asistentes. Celebraranse ata oito diarios, impulsando así esta fórmula participativa e interactiva creada por Fórum Gastronómico. Ademais, o Auditorio do Fórum ofrecerá sesións máis curtas para complementar os talleres, poñendo ao alcance de todos aos relatores máis destacados.

Xunto a eles regresan os Diálogos sobre temas de actualidade e interese para o sector; o FórumViño, con catas e maridaxes; o FórumDoce, centrado na cociña de sobremesas; e o eFórum, coa celebración do III Encontro Europeo de Bloggers Gastronómicos.

Toda a información sobre o programa, os horarios e como inscribirse está dispoñible en www.forumsantiago.com.

Compartir: