TURISMO

O Fórum Gastronómico Santiago’08 xa conta cun Consello Asesor

23/07/2007 O Fórum Gastronómico Santiago’08 vai ser a mediados de febreiro a cita ineludible para os profesionais da enogastronomía e para os amantes da boa mesa. Dedicado exclusivamente ás cociñas do Atlántico, este evento converterá a Compostela na capital do produto atlántico.

O Fórum Gastronómico Santiago’08 elixiu, a finais do mes de xuño, o seu Consello Asesor. A importancia da creación deste Consello radica na imprescindible relación e conexión que vai ter o Fórum entre os diferentes sectores civís e públicos de Galicia en xeral e de Santiago de Compostela en particular.

Dende Turismo de Santiago e a dirección do Fórum Gastronómico considérase que os membros integrantes do Consello Asesor elixidos son as persoas adoitadas, tanto pola súa bagaxe profesional como pola diversidade de áreas que representan, para formar parte dun consello que asesorará nas diferentes funcións de elaboración do programa e relacións ínterdisciplinares que o Fórum establecerá na cidade.

O Consello Asesor compóñeno: Pep Palau, co-director de Fòrum Gastronòmic; Jaume Von Arend, co-director de Fòrum Gastronòmic; Isaac Gelabert, coordinador técnico de Fòrum Gastronómic; Waldo Carreira, xefe de Servizo de Promoción da Calidade Agroalimentaria na Consellería de Medio Rural; Rafael Tojo Sierra, catedrático da USC e integrante da Fundación Dieta Atlántica; Cristino Álvarez, periodista gastronómico da Axencia EFE; Isabel Corvacho, editora e escritora; Ramón Castiñeiras, de Turgalicia; Miguel Vila, periodista gastronómico; Suso de Toro, escritor; Marcelo Tejedor, presidente do Grupo Nove; Pedro Roca, cociñeiro; Cristina Mantilla, enóloga; Emilio Rodríguez, enólogo; Xosé Ramón Castiñeiras, xefe da Área de Congresos de Turgalicia; Ana García, directora xerente de "Trevisani"; Iñaki Gaztelumendi, director xerente de Turismo de Santiago; e Antonio Mugico, xefe da Área de Novos Produtos e Comunicación de Turismo de Santiago.

O Fórum Gastronómico Santiago’08: "As Cociñas do Atlántico", iniciativa de Turismo de Santiago, Concello de Santiago, Asociación de Empresarios de Hostalaría de Santiago e Comarca e Cámara de Comercio de Santiago, baixo a dirección e supervisión de Pep Palau von Arend & Associats, celebrase do 16 ao 20 de febreiro de 2008 no Palacio de Congresos e Exposicións de Galicia.

Este evento nace con periodicidade bianual e vocación de futuro, alternando a súa celebración coa do Fórum Gastronòmic de Girona e convertendo a Santiago de Compostela na capital enograstronómica de Galicia e punto de encontro das cociñas do Atlántico.

Seguindo o mesmo modelo do Fórum Gastronómico de Girona´07, o evento vai ter unha duración de cinco días. Os dous primeiros, coincidindo coa fin de semana, diríxense a todos os amantes da cociña e dos viños, cun programa de actividades de gran calidade apto para todos os públicos. De luns a mércores o congreso dedicarase aos profesionais. Durante os días previos ao Fórum, a cidade de Santiago de Compostela encherase de gastronomía coa programación de actividades culturais, artísticas e educativas.

Compartir: