ALCALDÍA
FACE Joven é un colectivo que engloba aos celíacos de 18 a 35 años mebros da Federación de Asociacións de Celíacos de España (FACE). Traballa en varios campos: asesoramiento e atención aos xóvenes ceíacos; congresos, charlas, conferencias e grupos de traballo; traballo para a consecución de menús sen glute nos restaurantes universitarios; difusión da enfermidade celíaca nos medios de comunicación; difusión do seu traballo na revista Mazorca, editada por FACE; colaboración con outras asociacións de mozos europeas para a realización de diversas actividades; realización dunha guía de viaxes sen glute, etc. Ademais, forman parte do Grupo de Xóvenes Celíacos de Europa (CYE) e teñen súa propia páxina web: www.facejoven.org.
A enfermidade celíaca é unha intolerancia permanente a glute. É a enfermidade crónica intestinal máis frecuente en España.
O glute é unha proteína que se atopa no trigo, cebada, centeno, espelta, kamut, triticale e posiblemente avena. A inxesta de glute produce unha atrofia das vilosidades do intestino que implica unha mala absorción dos nutrientes (proteína, graxas, hidratos de carbono, sales minerais e vitaminas). O único tratamiento é levar unha alimentación exenta de glute durante toda a vida. Deste xeito conséguese a normalización clínica e funcional das vilosidades intestinais.
Un grupo de 55 celíacos realiza o último tramo do Camiño de Santiago
30/10/2010 A VI Convivencia de Xóvenes Celíacos de España reuniu en Santiago a 55 mozos e mozas que, entre outras actividades, realizaron o último tramo do Camiño de Santiago. O alcalde compostelán, Xosé A. Sánchez Bugallo, recibiu os participantes neste encontro.
Dentro das actividades programadas, ademais do propio Camiño, figura unha visita turística a Santiago (domingo 31) e, xa o luns 1, a creación de grupos de traballo nos que se abordará a problemática da enfermidade celíaca nos mozos.FACE Joven é un colectivo que engloba aos celíacos de 18 a 35 años mebros da Federación de Asociacións de Celíacos de España (FACE). Traballa en varios campos: asesoramiento e atención aos xóvenes ceíacos; congresos, charlas, conferencias e grupos de traballo; traballo para a consecución de menús sen glute nos restaurantes universitarios; difusión da enfermidade celíaca nos medios de comunicación; difusión do seu traballo na revista Mazorca, editada por FACE; colaboración con outras asociacións de mozos europeas para a realización de diversas actividades; realización dunha guía de viaxes sen glute, etc. Ademais, forman parte do Grupo de Xóvenes Celíacos de Europa (CYE) e teñen súa propia páxina web: www.facejoven.org.
A enfermidade celíaca é unha intolerancia permanente a glute. É a enfermidade crónica intestinal máis frecuente en España.
O glute é unha proteína que se atopa no trigo, cebada, centeno, espelta, kamut, triticale e posiblemente avena. A inxesta de glute produce unha atrofia das vilosidades do intestino que implica unha mala absorción dos nutrientes (proteína, graxas, hidratos de carbono, sales minerais e vitaminas). O único tratamiento é levar unha alimentación exenta de glute durante toda a vida. Deste xeito conséguese a normalización clínica e funcional das vilosidades intestinais.